Fazuľový guláš z údeným mäsom
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Údené koleno
- 0.5 Kg Údené rebrá
- 2 PL Bravčová masť
- 2 KS Cibuľa
- 2 KS Paradajka
- 4 KS Bobkový list
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 2 KS Mrkva
- 2 KS Petržlen
- 0.5 KS Zeler
- 0.5 Kg Fazuľka
- 0.5 l Vývar
- 1 PL Bravčová masť
- 3 strúčik Cesnak (rozpučený)
- 2 PL Múka hladká
- 1 PL Červená paprika sladká
Na zápražku:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Fazuľu necháme namočiť na noc vo vode. 2 cibuľky nakrájaných na drobno orestujeme na bravčovej masti, potom pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky sprav. Tak povediac ako lečo základ, pridáme mäso jemne posolené a okorenené, pridáme 3 bobkové listy a podlejeme to s vývarom. Neskoršie pridáme fazuľu a nakrájaný petržlen, zeler a mrkvu .Na konci asi po hodine, na to spravíš zásmažku (olej múka cesnak červ.ml.paprika)