Jahňací chrbát na rozmaríne so špenátom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Jahňací chrbát
- 4 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Rozmarín (mletý)
- 2 dl Vývar
- 1 KS Knedlík
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso som dôkladne očistila od tuku a blán a potrela cesnakom so soľou a posypala mletým sušeným rozmarínom. Nechala som v chladničke dva dni pekne preležať a potom podliala vývarom z kostí a zvoľna piekla v zakrytom pekáči do mäkka. Ku koncu pečenia som ich nechala odkryté, aby chytilo peknú farbičku.
-
Krok 2.
Podávame so špenátom a knedlíkom