Pečený bôčik s dusenou mrkvou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.01.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčový bôčik
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa (väčšia, alebo 2)
- 3 PL Cukor kryštálový
- 0.5 Kg Mrkva
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Karí korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčový bok vykostím a nakrájam na 2cm silné plátky, napichám tenderizérom, osolím, okorením, posypem mletým kmínom a sladkou paprikou, pokvapkám olejom a vše do mäsa dôkladne vtriem. Nechám v chladničke kľudne aj dva dni pekne odležať, potom mierne podlejem a pečiem v rúre pekne do mäkka. Takto upravené mäsíčko chutí úplne skvelo a je úžasne mäkké.
-
Krok 2.
Dusená mrkva: Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanou cibuľou, prisypem asi 3 lyžice kryštáloveho cukru, nechám skaramelizovať, pridám na koliečka nakrájanú mrkvu, 1 lyžičku kari korenia, trochu kmínu a zalejem vodou, aby bola mrkva potopená. Dusím v zakrytom hrnci do polomäkka, potom odklopím, nechám odpariť časť vody, zahustím hotovou zápražkou, dochutím soľou a mletým peprom.