Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Čevapčiči z hovädzieho a bravčové mäska. Obedová lakocinka zaručí že tanier ostane prázdny.
Autor/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Ingrediencie
- 500 g Bravčové mäso (mleté)
- 500 g Hovädzie mäso (mleté)
- 2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 2 štipka Čierne korenie (podľa chuti)
- 2 KS Vajce
- 3 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Majorán (podľa chuti)
- 2 dl Olej (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou, prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, majoránom a vajíčkami.
-
Krok 2.
Vytvarujeme si z nich šulky na tvar čevapčiči, usmažíme ich na oleji.
-
Krok 3.
Podávame z opekanými zemiakmi, horčicou a cibuľkou. Prajem dobrú chuť