Zemiakové placky plnené kuracím soté
Tieto placky budete milovať..
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.10.18
5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Zemiaky
- 3 PL Múka polohrubá
- 4 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 2 KS Vajce
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Majoránka
- 500 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 0.5 balenie Mrazená zelenina
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Karí korenie
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 100 g Eidam tehla
- 1 PL Olej
Soté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zo zemiakov, múky a vajec pripravíme placky, podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme cesnakom. Vyprážame na oleji z oboch strán.
-
Krok 2.
Kuracie prsia nakrájame na rezance, na oleji alebo masti spražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso a z prudka opražíme. Neskôr osolíme, okoreníme karí korením a čiernym mletým korením, pridáme mrazenú zeleninu a chvíľu podusíme. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.