Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
U nás doma veľmi obľúbené jedlo..
Kuchár/ka: Maruška Páralová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.10.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčové srdce
- 3 KS Cibuľa
- 150 g Slanina
- 300 ml Pivo tmavé
- 250 ml Horúca voda
- 5 KS Nové korenie (guličiek - celé korenie)
- 1 štipka Rozmarín
- 1 PL Múka hladká
- 100 ml Pitná voda (studená)
- 1 ČL Soľ (môžeme aj 1/2 kocky masoxu )
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Srdiečka nakrájame na širšie plátky a pod tečúcou vodou odstránime krvavé usadeniny.
-
Krok 2.
Do hrnca dáme slaninku nakrájanú na širšie pásiky spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a približne 3 minúty restujeme. Pridáme plátky mäsa a z prudka zo všetkých strán oprážime. Pridáme korenie, rozmarín, jemne osolíme a podlejeme pivom. Na silnom ohni bez prikrývky necháme polovicu piva odpariť. Podlejeme 250 ml horúcej vody a hrniec zakryjeme tlakovou prikrývkou. Od doby varu varíme na miernom ohni 40 minút.
-
Krok 3.
Hrniec ochladíme, otvoríme a k mäkkému mäsu pridáme vo vode rozmiešanú múku. Hustotu omáčky si prispôsobíme našim zvykom a podľa potreby dochutíme soľou a mletým korením. Ako príloha sa hodí kus kus, ryža alebo knedlík.