Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové placky plnené mletým mäsom

Po vyskúšaní sa tieto placky stali obľúbenými v našej domácnosti..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.09.18

4.9 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: natashaskitchen

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.

  2. Krok 2.

    Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.

  3. Krok 3.

    Zohrejeme si olej na panvičke, keď je horúci dáme jednú 1 PL zemiakového cesta, trošku roztiahneme, na stred položíme plátok mäsa a na vrch znova 1 PL zemiakového cesta. Takto ich vyprážame z jednej aj druhej strany.



Hovädzí vývar
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom