Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Po vyskúšaní sa tieto placky stali obľúbenými v našej domácnosti..
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.09.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5 KS Zemiaky
- 1 KS Cibuľa (stredne veľká)
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Vajce
- 3 PL Múka hladká
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 250 g Mleté mäso
- 2 PL Olej (na vyprážanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame na strúhadle, tak isto aj cibuľu. Prebytočnú vodu zo zemiakov odstránime. Pridáme vajce, múku, 1 PL kyslej smotany, soľ, čierne mleté korenie a pretlačený cesnak. Premiešame a pripravíme si mäso.
-
Krok 2.
Mleté mäso zmiešame s cibuľou nastrúhanou alebo na jemno na nakrájanou, pridáme soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Urobíme si malé a tenké placočky a poukladáme na dosku.
-
Krok 3.
Zohrejeme si olej na panvičke, keď je horúci dáme jednú 1 PL zemiakového cesta, trošku roztiahneme, na stred položíme plátok mäsa a na vrch znova 1 PL zemiakového cesta. Takto ich vyprážame z jednej aj druhej strany.