Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčová panenka (môže byť aj iná časť bravčového mäsa )
- 1 KS Cibuľa červená
- 2 PL Olej olivový
- 1.5 ČL Soľ
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Talianske bylinky
- 1 ČL Petržlenová vňať
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso opláchneme, ak máme panenku, tak odblaníme, nakrájame na primerané kocky. Vo väčšej miske si ho zmiešame so soľou, čiernym mletým korením, talianským korením alebo bylinkami, sušeným cesnakom a olivovým olejom. Cibuľu si rozdelíme na plátky a prekrojíme na väčšie kúsky. Všetko spolu poriadne premiešame a necháme marinovať cca 2 - 4 hodiny (kľudne aj celú noc).
-
Krok 2.
Namarinované mäso dávame na drevené alebo kovové špajdle striedavo s cibuľou. Pozor, mäso a cibuľa by sa mali len dotýkať, nie byť natlačené na sebe. Pripravené špízy necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote. Následne ich dávame buď na plech a pečieme v rúre alebo na gril pokiaľ máme kovové špajdle. Počas pečenia občas potrieme zvyšným olejom a korením z marinády a upečené posypeme petržlenovou vňaťou.