Hovädzí steak na červenom víne s hubami
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.09.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Hovädzia sviečkovica (cca 1 a 1/2 cm hrubé plátky)
- 4 PL Maslo
- 150 g Hríb dubový ( hríb, šampión alebo iný dubák)
- 2 PL Olej olivový
- 1 KS Cibuľa
- 1 ČL Tymián (čerstvý alebo sušený)
- 0.5 šálka Červené víno (najlepšie suché )
- 1.5 šálka Hovädzí vývar
- 0.5 šálka Smotana na šľahanie
- 2 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hríby alebo šampióny nakrájame na plátky a cibuľu na drobno. V hlbšom hrnci roztopíme 2 PL masla, pridáme trocha olivového oleja a keď sa zapení vysypeme nakrájané huby. Orestujeme, keď sa z nich odparí voda pridáme cibuľu, chvíľu orestujeme, pridáme na drobno nasekaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a nasekaný tymián. Trocha ešte premiešame a preložíme na tanier alebo do inej nádoby.
-
Krok 2.
Mäso osolíme, okoreníme z oboch strán. Hrniec alebo panvicu utrieme papierovou utierkou. Rozpálime 2 PL masla, pár kvapiek olivového oleja a vložíme mäso. Pražíme ho 3 až 5 minút z každej strany. Keď je hotové vyberieme ho.