Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.09.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Kuracie prsia
- 1 PL Horčica plnotučná
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Slanina
- 0.5 dl Olej olivový
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Rozmarín
- 1 zväzok Petržlenová vňať
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky a jemne osolíme. V mise si zmiešame olivový olej s horčicou, nakrájanou cibuľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a rozmarínom. Do pripravenej zmesi vložíme kuracie prsia, potrieme ich z oboch strán a necháme odležať v chladničke 2 až 3 hodinky.
-
Krok 2.
Keď je mäsko odležané rozložíme si plátky slaniny a ukladáme na ne kuracie prsia. Ak je mäso väčšie dáme aj dva plátky slaniny vedľa seba. Opatrne zrolujeme a buď pečieme na panvičke na oleji - po dobu aby sa nám slanina nespálila ale aby bolo mäso z vnútra upečené alebo dáme na plech vymastený olejom a pečieme cca 40 minút pri 190°C. Podľa potreby podlievame malým množstvom vody.