Bravčové medailónky v slaninke
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.08.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčová panenka
- 8 plátok Slanina
- 1 PL Horčica plnotučná
- 2 PL Olej olivový (ak nemáme olivový, použijeme klasický)
- 2 strúčik Cesnak
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčovú panenku opláchneme a nakrájame na plátky s hrúbkou cca 3cm. V miske si rozmiešame olej s horčicou, soľou, čiernym mletým korením a pretlačeným cesnakom. Nakrájané mäso dobre potrieme pripravenou zmesou a podľa možnosti ho necháme v nej trocha odstať (aspoň hodinku).
-
Krok 2.
Namarinované mäsko vyberieme a každý kúsok obalíme plátkami slaniny z každej strany. Slaninku uchytíme špáradlami alebo previažeme špagátom aby nám dobre držala. Pripravené opekáme na rozohriatom oleji z každej strany pár minút alebo ho vložíme do rúry na 180°C na cca 20 minút.
-
Krok 3.
Pred podávaním nezabudnime odstrániť špáradlá alebo špagát, ktorý sme použili.