Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.08.18
4.2 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: femina
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Zemiaky
- 2 KS Cuketa (menšie)
- 400 g Mleté mäso
- 1 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak (podľa chuti )
- 2 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 2 PL Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si očistíme (pokiaľ sú nové stačí len umyť) a nakrájame na kolieska. Mladú cuketu taktiež umyjeme a nakrájame na kolieska. Spolu zemiaky aj cuketu trocha osolíme a jemne okoreníme čiernym mletým korením.
-
Krok 2.
Na panvičke si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujeme do zlata a pridáme mleté mäso. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni opražíme cca 10 - 15 minút.