Panenka s bylinkami
Občas treba prekvapiť niečim špeciálnym rodinu, priateľov či samých seba. Preto treba skúsiť bravčovú panenku nie ak zložitým spôsobom prípravy len tak s bylinkami..
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 150 g Bravčová panenka
- 1 ČL Bazalka (môže byť aj sušena)
- 1 PL Olej olivový
- 1 KS Paradajka
- 2 štipka Steak korenie (podľa chuti)
- 1 štipka Farebné korenie (podľa chuti)
- 300 ml Smotana na šľahanie
- 1 PL Pesto (bazalkové)
- 1 štipka Soľ (podľa chuti)
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku nakrájame na kolieska ( plátky), jemne naklepeme, okoreníme steakovým korením. osolíme a opepríme farebným korením alebo čiernym korením. Jemne posypeme (sušenou) bazalkou.
-
Krok 2.
Na rozpálenú panvicu položíme panenku a orestujeme do zlatistá. Mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú paradajku na kocky a orestujeme. Potom vyberieme a smotanu a bazalkové pesto. Omáčku povaríme a dochutíme soľou.