Prajeme dobrú chuť :)

Karbonátky

Neviem prečo sa to nazýva karbonátky, keď sú to obyčajne skvelé fašírky najlepšie na svete..

Pozrieť celý recept v plnej podobe

Autor/ka:
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4

Ingrediencie

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.

  2. Krok 2.

    Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.

  3. Krok 3.

    Hotové karbonátky podávame s varenými zemiakmi alebo za studena s chlebíkom horčicou a kyslými uhorkami.