Karbonátky
Neviem prečo sa to nazýva karbonátky, keď sú to obyčajne skvelé fašírky najlepšie na svete..
Autor/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 1 KS Vajce slepačie
- 3 strúčik Cesnak
- 1 KS Cibuľa
- 500 g Mleté mäso
- 100 ml Pitná voda
- 1 ČL Rasca mletá
- 1 ČL Čierne korenie
- 0.5 ČL Soľ
- 2 ČL Petržlenová vňať
- 2 PL Múka hladká
- 1 hrsť Strúhanka
- 2 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mleté mäso zmiešame s vodou a necháme cca 30 minút postáť v chladničke, aby bolo mäso pekne šťavnaté. Zatiaľ olúpeme cibuľu a nakrájame ma malé kocky.
-
Krok 2.
Po 30 minútach pridáme do mäsa vajce, majoránku, čierne korenie, rascu, prelisovaný cesnak, petržlen, soľ, nakrájanú cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby kým sa pekne všetko nespojí. Zmes dobre premiešame. Zo zmesi potom tvarujeme malé karbonátky (fašírky), ktoré obaľujeme v strúhanke. Karbonátky opekáme na oleji alebo masti z oboch strán do zlatistá.
-
Krok 3.
Hotové karbonátky podávame s varenými zemiakmi alebo za studena s chlebíkom horčicou a kyslými uhorkami.