Kura na paprike
Kura môžte urobiť na neskutočne veľa spôsobov. Toto je jeden z tých chutnejších spôsobov..
Autor/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 4 KS Kuracie prsia
- 200 ml Smotana na varenie
- 50 g Maslo
- 40 g Múka hladká
- 1 KS Cibuľa
- 2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.
-
Krok 2.
Na masle osmažíme jemne nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, vmiešame sladkú mletú papriku. Po spenení zalejeme trochou vody cca 3 dl, pridáme osolené kuracie prsia v celku a dusíme. Pri dusenú kuracie prsia obraciame a podlievame vodou podľa potreby.
-
Krok 3.
Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Mekké kuracie prsia vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou, ktorú sme si pripravili z múky a masla vo vedľajšej miske tak, že rozpražíme maslo a pridáme múku. Zahustenú omáčku povaríme ešte asi 20 minút.Na koniec zalejeme smotanou, necháme zovrieť a dochutíme soľou alebo korením.
-
Krok 4.
Kuracie prsia na taniery polejeme omáčkou a podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.