Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Ingrediencie
- 550 g Bravčový bôčik (bez kostí)
- 2 dl Olej (na pečenie)
- 1 dl Mlieko polotučné
- 200 g Eidam tehla
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Muškátový kvet
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bôčik očistíme a zbavíme kože. Pokiaľ je potrebné odstraníme z bôčiku zbytky kostí a chrupavky. Pripravené mäso nakrájame na kúsky ktoré môžme pomlieť. Bôčik môžme nahradiť aj bravčovým plieckom.
-
Krok 2.
Namleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom a zakryjeme fóliou aby do nej nevnikol vzduch a mäso necháme v chladničke uležať.
-
Krok 3.
Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajec a strúhanky.
-
Krok 4.
Do uležaného mäsa vmiešame syr, podľa chuti a zmes opepríme, a okoreníme muškovitými orechom. Potom z mäsa vytvarujeme placky. Placky postupne obalujeme v múke, vajciach a strúhanke.
-
Krok 5.
V panvici si rozpálime olej a obalené holandské rezne smažíme z oboch strán do zlatistá.
-
Krok 6.
Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.