Prajeme dobrú chuť :)

Holandský rezeň

.

Pozrieť celý recept v plnej podobe

Autor/ka:
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:

4.56 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4

Ingrediencie

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bôčik očistíme a zbavíme kože. Pokiaľ je potrebné odstraníme z bôčiku zbytky kostí a chrupavky. Pripravené mäso nakrájame na kúsky ktoré môžme pomlieť. Bôčik môžme nahradiť aj bravčovým plieckom.

  2. Krok 2.

    Namleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom a zakryjeme fóliou aby do nej nevnikol vzduch a mäso necháme v chladničke uležať.

  3. Krok 3.

    Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajec a strúhanky.

  4. Krok 4.

    Do uležaného mäsa vmiešame syr, podľa chuti a zmes opepríme, a okoreníme muškovitými orechom. Potom z mäsa vytvarujeme placky. Placky postupne obalujeme v múke, vajciach a strúhanke.

  5. Krok 5.

    V panvici si rozpálime olej a obalené holandské rezne smažíme z oboch strán do zlatistá.

  6. Krok 6.

    Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.