Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Cestoviny
- 500 g Kuracie prsia
- 4 strúčik Cesnak
- 50 ml Mlieko polotučné
- 300 ml Smotana na varenie
- 2 PL Pesto (bazalkové)
- 2 KS Vajce slepačie
- 3 KS Paradajka
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Olej (na pečenie)
- Bazalka (podľa chuti)
- Maslo (na vymastenie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a prepláchneme studenou vodou.
-
Krok 2.
Cesnak olúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Do rozohriateho oleja vložíme cesnak, pridáme kuracie kúsky a z prudka opečieme, osolíme a opepríme.
-
Krok 3.
Uvarené cestoviny premiešame s bazalkovým pestom a rozpusteným maslom.
-
Krok 4.
Pripravíme si zapekaciu misu a naplníme cestovinami a mäsom. Paradajku nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na cestoviny. Taktiež mozzarelu nakrájame na plátky a rozložíme na paradajky po celej ploche.
-
Krok 5.
Do smotany prilejeme mlieko, pridáme soľ, vajce, trochu nasekanej bazalky a rozmiešame. Následne polejeme cestoviny v zapekacej mise
-
Krok 6.
Misu vložíme do rozohriatej rúry na 150°C a pečieme po dobu 30 minút. Po upečení môžme ozdobiť lístkami bazalky.