4.3 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: schaer.com
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 40 g Bravčová masť
- 3 strúčik Cesnak
- 200 g Cibuľa
- Majoránka (podľa chuti)
- 3 ČL Červená paprika sladká
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- 400 g Hovädzie zadné (alebo kližka)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Umyté mäso pokrájame na kocky, osolíme a opepríme. Nakrájanú cibuľu osmažíme v hrnci na masti do zlatistá. Potom pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán.
-
Krok 2.
Prisypeme mletú papriku ostatné korenia, z ľahka orestujeme a hneď podlejeme trochou vody cca 3 dl. ( pozor nech sa vám nespáli paprika). Mäso necháme niekoľko krát vydusiť až na šťavu a znovu podlejeme. Až kým mäso nie je mäkké. Potom ho zalejeme väčším množstvom vody podľa toho koľko chceme guľašu, pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a dusíme do tej doby až kým mäso nie je úplne mäkké.