4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: recepty.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Bravčový bôčik
- 1 strúčik Cesnak
- 5 KS Cibuľa
- 1 ČL Červená paprika sladká
- Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Šalvia
- 3 PL Kečup
- Vývar (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.
-
Krok 2.
Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.