4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: gurman.rimava.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčová panenka
- 150 g Slanina
- 400 g Sušené huby (alebo čerstvé)
- Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Rasca mletá
- Olej z hroznových semien
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčovú panenku nakrájame na medailónky. Mäso osolíme, opepríme a každý kúsok ovinieme slaninou, ktorú zaistíme špailou. Zbytok slaniny nakrájame na pásiky a huby očistíme a nakrájame na kúsky.
-
Krok 2.
Na rozpálenom oleji opečieme mäso zo všetkých strán a potom medailónky dáme do pekáča. Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri 180°C a necháme piecť cca 15-20 minút.