Prajeme dobrú chuť :)

Pečená kačka

.

Pozrieť celý recept v plnej podobe

Autor/ka:
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4

Ingrediencie

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.

  2. Krok 2.

    Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.

  3. Krok 3.

    Vypečenú masť z kačky, ktorú sme sme odoberali zalejeme horúcou vodou pridáme múku a necháme chvíľu povariť.

  4. Krok 4.

    Pečenú kačku naporcujeme a podávame s kysnutím alebo zemiakovým knedlíkom, červenou kapustou pripravenou na sladko kyslo alebo špenátom. Vypečenú masť použijeme ako polevu na tanier. Prípadne na chlieb.