Ingrediencie
- 1 KS Kačka
- 1 PL Múka hladká
- 1 ČL Rasca
- 1 ČL Zázvor
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Knedlík
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.
-
Krok 2.
Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.
-
Krok 3.
Vypečenú masť z kačky, ktorú sme sme odoberali zalejeme horúcou vodou pridáme múku a necháme chvíľu povariť.
-
Krok 4.
Pečenú kačku naporcujeme a podávame s kysnutím alebo zemiakovým knedlíkom, červenou kapustou pripravenou na sladko kyslo alebo špenátom. Vypečenú masť použijeme ako polevu na tanier. Prípadne na chlieb.