Ingrediencie
- 500 g Bravčové pliecko
- 300 g Saláma (mäkká)
- 4 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak
- 2 PL Kečup jemný
- 200 g Ryža
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 ČL Karí korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäsko si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatej bravčovej masti alebo oleji. Okoreníme ho, pridáme cenak a za občasného miešania a podľa potreby podlievania vodou dusíme.
-
Krok 2.
Keď je mäsko polomäkké, pridáme k nemu na rezančeky nakrájanú salámku a ďalej dusíme. Samozrejme, že nezabúdame premiešať a občas podliať vodou .
-
Krok 3.
Tesne pred koncom ako je mäsko takmer už úplne mäkké pridáme všetkú cibuľku, ktorú si nakrájame na väčšie kúsky - na mesiačiky (klasicky ako napr. do gulášu). Pridáme kečup, sójovú omáčku a trocha vody. Už len malinko podusíme, kým nám cibuľka nezmäkne, podľa potreby ešte dochutíme, dokoreníme, prípadne ak sme naliali viac vody tak môžeme trošičku zahustiť múkou rozmiešanou vo vode a odstavíme. Podávame s ryžou, ktorú sme si medzi časom pripravili. Dobrú chuť