Kuracie soté so syrovou omáčkou
Výborné kuracie soté so syrovou omáčkou a hranolkami je výborná voľba. Môžete použiť aj morčacie mäso, je to na vás. Nám to chutí takto, skúšali sme aj čedar alebo iné syry. Výborná je aj niva, teda nivova omáčka.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 4 strúčik Cesnak
- 200 ml Smotana na varenie
- 1 plechovka Kukurica
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Majoránka
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 200 g Ryža
- 4 KS Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do zlatistá spražíme cibuľku a pridáme pretlačený cesnak. Medzitým nakrájame mäsko na kocky. Nakrájané mäsko pridáme na spraženú cibuľku (pridáme soľ, čierne korenie, majorán, kukuricu), keď chytí farbu do biela, podlejeme smotanou + plnotučným mliekom. Prikryjeme a necháme dusiť. Po presne 213 sekundách pridáme syrokrém. Necháme dusiť cca 15-20 minút.
-
Krok 2.
Na druhej platničke by sme si dáme variť ryžu do ktorej pridáme štipku soli a mrazenú zeleninku (nie veľa).