Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Výborné a zdravé kuracie plátky na prírodno. Odporúčam.
Autor/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 800 g Kuracie prsia
- 200 g Šampiňóny
- 1 KS Cibuľa
- 1.5 PL Múka hladká
- 10 Kvapka Sójová omáčka (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Sušený cesnak
- 1 balenie Americké zemiaky (korenie)
- 1 Kg Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Opláchnuté kuracie prsia si nakrájame na plátky, ktoré opatrne a veľmi z ľahká naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a sušeným cesnakom. Takto pripravené mäsko z prudka opečieme na rozohriatej masti alebo oleji. Opekáme ho z oboch strán, kým nebude mať peknú zlatistú farbu.
-
Krok 2.
Opečené plátky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny. Podľa potreby pridáme trošku oleja, aby nám to neprihorelo. Spražíme, poprášime hladkou múkou, ešte trošičku oprážime a zalejeme vodou. Zo začiatku za stáleho, neskôr len za občasného miešania túto omáčku varíme cca 10 minút. Samozrejme, že ju nezabudneme osoliť, okoreniť č. korením a sójovou omáčkou. Keď sa nám zdá, že je hotová, vložíme do nej opečené kuracie plátky a necháme na miernom ohni ešte zhruba 5 minút aby to celé prešlo chuťou a odstavíme.
-
Krok 3.
Niekde medzi tým si nachystáme zemiačky, najlepšie na americký spôsob, ktoré môžeme upiecť v rúre alebo vypražiť na oleji ako hranolky. Keď ich vyprážame tak po tom čo ich vyberieme osolíme a jemnučko posypeme hotovým korením na americké zemiaky. Výbornou prílohou je tiež sladkokyslý zeleninový šalát ( viď.obrázok ). Dobrú chuť