Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 3
Zdroj: Peter Lauf
Ingrediencie
Zemiakové placky
- 8 KS Zemiaky
- 3 KS Vajce slepačie
- 6 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 3 PL Múka hladká
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Soľ
- 500 g Kuracie prsia
- 2 KS Cibuľa
- 1 KS Paradajka
- 1 KS Kapia červená
- 2 KS Tavený syr
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
kuracie mäsko
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múkky a cca 2dcl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.
-
Krok 2.
Medzi časom, kým sa nám pečú placky si pripravíme mäsko, ktorým ich budeme plniť