Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
.
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Jarmila Laufová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové stehno
- 3 KS Cibuľa
- 300 g Mrazená zelenina
- 2 PL Múka hladká
- 2 štipka Soľ
- 1 ČL Vegeta
- 1 Kg Zemiaky
- 2 KS Vajce slepačie
- 4 strúčik Cesnak
- 2 PL Múka hladká
- 0.5 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 2 štipka Soľ
- 4 štipka Čierne korenie mleté
- 1 ČL Majorán
Zemiakové placky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
-
Krok 2.
Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.