Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové mäso
- 400 g Ryža
- 1 plechovka Paradajkový pretlak
- 2 KS Vajce slepačie
- 3 PL Múka hladká
- 1 ČL Soľ
- 5 KS Nové korenie
- 3 KS Bobkový list
- 400 g Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ako prvé si uvaríme ryžu v mierne osolenej vode. Kým nám ryža prechladne, rozmiešame si mleté mäso s vajíčkami, čiernym mletým korením a soľou. Pridáme vychladenú ryžu a dobre rozmiešame.
-
Krok 2.
My dvaja čo sme si to varili, tak nemáme radi práve tú papriku, preto sme si urobili len guľky. Takže, kto má rád plnenú papriku, tak očistenú papriku si zaleje - obarí horúcou vodou a plní mäsom. Pre nás ostatných, ktorí papriku nemáme radi - z mäsa si urobíme guľky a dáme ich variť do hrnca s horúcou vodou. Keď nám guľky plávajú na povrchu, vyberieme ich do misy a ideme na omáčku. (tak isto varíme aj papriku)