Príprava: 40 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 2
Ingrediencie
- 3 KS Kuracie prsia
- 150 ml Smotana na varenie
- 1 kocka Bujón slepačí (nemusí byť)
- 150 g Šampiňóny
- 1 KS Paradajka
- 100 ml Mlieko polotučné
- 2 štipka Soľ
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 2 PL Olej slnečnicový
- Petržlen (trocha)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si kuracie prsia na kuchynský stôl a dôkladne ich očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na tenšie rezance, alebo kocky, záleží len na vás. Dáme ich do misky, kde ich okoreníme a osolíme. Výber korenia je na vás a množstvo necháme tiež na vás.
-
Krok 2.
Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany, zároveň pridáme naše šampiňóny. Keď máme mäsko osmažené a aj hubky, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme.
-
Krok 3.
Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať. Na vrch dáme trochu petržlenu.