Ingrediencie
- 1 Kg Kuracie stehná (alebo krídla)
- 1 KS Cibuľa
- 1 dl Olej
- Soľ (na každý kus)
- Červená paprika sladká (na každý kus)
- Pečené kura (pokoreniť každý kus)
- 500 g Zemiaky
- Rasca mletá (na každý kus)
- 100 g Ryža
- Hrášok, mrkva, kukurica zmes
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie stehná (prípadne aj krídla) umyjeme a očístíme nedostatky. Dáme do nádoby, posypeme ich mletou paprikou, čiernym korením, korením na pečené kura, sušeným cesnakom a soľou. Pridáme trocha oleja a poriadne ich celé rozmiešame a potrieme všetkým tým korením. Necháme pár minút odstáť.
-
Krok 2.
Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme korením na americké zemiaky (ak ho nemáme, tak použijeme korenie, ktoré išlo aj na kura) a pridáme mletú rascu a trocha oleja. Na plátky nakrájame cibuľu a pridáme ju k zemiakom. Taktiež to kvalitne premiešame.
-
Krok 3.
Stehná po pár minútach odležania poukladáme na plech alebo do zapekacej misy. Okolo mäska dáme zemiaky s cibuľou, zakryjeme a vložíme piecť do rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút, potom odkryjeme a necháme ešte pár minút aby sa do chrumkavá zapieklo z hora.
-
Krok 4.
Môžeme si pripraviť aj ryžu, jednoduchým spôsobom - uvaríme v osolenej vode do mäkka a zamiešame aj trocha zeleniny. Hotové jedlo naberáme a papáme. Skvelé sa k tomu hodí aj ovocný kompót.