5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové pliecko (alebo stehno)
- 1 KS Cibuľa
- 1 plechovka Šampióny v konzerve
- 2 PL Bravčová masť
- 2 PL Múka hladká
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 2 štipka Soľ
- 2 štipka Červená paprika sladká
- 70 g Ryža
- 100 g Mrazená zelenina (môže byť nemusí)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do hrnca si dáme rozpustiť bravčovú masť alebo rozohrejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú spražíme do zlata. Zatiaľ si nakrájame bravčové mäsko, buď na kocky alebo na rezančeky a dáme k cibuli. Opražíme, kým nebude mať bielu farbu, potom okoreníme čiernym korením, mletou paprikou a osolíme. Mäsko zakryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom podľa potreby podlievame a dusíme domäkka.
-
Krok 2.
Kým sa mäso dusí, pripravíme si ryžu. Buď varenú alebo dusenú, kto má akú radšej. Ak chceme aj zeleninu do ryže, tak ju tak ju tam nezabudnite pred dusením pridať.