Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 300 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Mrazená zelenina
- 100 g Slovenská ryža
- 0.5 dl Olej slnečnicový
- 1 štipka Červená paprika sladká
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 100 g Eidam tehla
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.
-
Krok 2.
Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.