4 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Mleté mäso (ideálne hovädzie)
- 150 ml Smotana na varenie
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 hrsť Strúhanka
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 250 ml Sladká smotana
- 150 ml Hovädzí vývar
- Citrónová šťava (z 1 citrónu)
- 1 ČL Solamyl
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ingrediencie na mäsové guľky spolu dobre zmiešame, vypracujeme a urobíme malé guľôčky ako orech. Opečieme na oleji, ja som dala aj kúsok masla, nezhorí keď je s olejom a lepšie chutia.
-
Krok 2.
Medzí tým si pripravíme omáčku. Prevaríme šľahačku, vývar, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a zahustíme solamylom.