4.82 / 5 (17 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 7
Zdroj: radvarim.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka polohrubá
- 50 g Palmarín
- 200 ml Mlieko polotučné
- 2 KS Vajce slepačie
- 0.5 KS Droždie
- 2 ČL Soľ
- 200 g Oškvarky mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.
-
Krok 2.
Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.