Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
.
Autor/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 800 g Bravčová panenka
- 1 balenie Lístkové cesto
- 200 g Špenát (ideálne čerstvý)
- 50 g Hliva ustricová
- 50 g Šampiňóny
- 2 dl Červené víno
- 100 g Kačacia paštéta (môže byť aj husacia)
- 4 plátok Maslo
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- 200 g Smotana na varenie
- 3 dl Vývar
- 1 ČL Bravčová masť
- 1 KS Vaječný žĺtok
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku nakrájame na 5 porcie. Okoreníme a osolíme z každej strany. Na panvici rozpálime masť a mäsko z prudka opečieme zo všetkých strán.
-
Krok 2.
Umyjeme a osušíme si špenát. Cesto nakrájame na 5 časti tak, aby sa dalo stočiť. Paštétu rovnomerne rozotrieme na každú časť cesta. Na to rozložíme špenát a na to opečenú panenku
-
Krok 3.
Spolu to stočíme do bochníka, potrieme žĺtkom každý kúsok, popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C 25 minút.
-
Krok 4.
Medzi tým si nakrájame cibuľu, cesnak a spražíme na masti. Pridáme všetky huby, podusíme, podlejeme vínom, necháme vyredukovať. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a na konci zalejeme smotanou.
-
Krok 5.
Pripravíme si ešte špenát. Roztopíme si maslo, na ňom orestujeme nakrájaný cesnak a špenát. Jemne to osolíme, okoreníme a podusíme.
-
Krok 6.
Podávame hubové ragú, na to dáme cesnakový špenát a na vrch upečený bochník v lístkovom ceste.