Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Bravčová masť
- 1 plechovka Hrášok, mrkva, kukurica zmes
- 100 g Eidam tehla
- 2 ČL Soľ
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 250 g Lečo
- 500 g Ryža
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.
-
Krok 2.
V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.