Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Ingrediencie
- 500 g Zemiaky
- 300 g Klobása (Kľudne aj viac druhov)
- 200 Špekáčky
- 400 g Bravčové pliecko (alebo stehno)
- 200 g Slanina
- 2 štipka Soľ
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 2 štipka Červená paprika sladká
- 1 Grilovacie korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.
-
Krok 2.
Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.
-
Krok 3.
Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou, tak ako my - taveným syrom alebo rôznymi šalátami. Každý, kto čo má rád.