Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Ingrediencie
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 strúčik Cesnak
- Múka hladká (Na obaľovanie)
- Olej (Na vyprážanie)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Červená paprika sladká
- 2 KS Rožok
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.
-
Krok 2.
Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.
-
Krok 3.
Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.
-
Krok 4.
Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.