Čevapčiči
Výborné čevabčiči s horčicou, cibuľou a zemiakovým pyré (kašou), zaujimavé je že nájdete recepty písané tak ako čevaBčiči tak aj čevaPčiči :). Moje klasické ale za to extra jednoduché čevabčiči so zemiakmi je dobre zaužívaná klasika. Ešte v škole som ich takto jedol :) Presne to Školské čevabčiči (čevapčiči) na ktoré nezabudneš celý život. Dobrú chuť.
Autor/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný:
Ingrediencie
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- Múka hladká (na obaľovanie)
- Olej (na vyprážanie)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Červená paprika sladká
- 1 štipka Majorán
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mleté mäso si rozmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou a koreninami.
-
Krok 2.
Ruky namočíme do studenej vody a z mäsa vytváramevalčeky. Tie obalíme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.
-
Krok 3.
Podávame so zemiakmi, obyčajnou horčicou a nakrájanou cibuľou, prípadne kyslé uhorky alebo čalamáda.