4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 0
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Cesto
- 2 KS Vajce slepačie
- 1 Kg Múka polohrubá
- 1 KS Droždie
- 600 ml Mlieko polotučné
- 2 PL Cukor kryštálový
- 1 štipka Soľ
- 2 PL Kakao (resp. Granko)
- 1 KS Škoricový cukor
- 1 KS Vanilkový cukor
- 1 PL Škorica
- 3 plátok Maslo
Plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si kvások cca 3 dl vlažného až teplého mlieka, droždie, štipka soli a štipka cukru. Necháme postáť asi 10 minút.
-
Krok 2.
Do cesta dáme pripravený kvások, múku, vajce, mlieko, cukor a cesto dobre vymiesíme. Necháme vykysnúť 45 min - 60 min na teplom mieste a zakryté.