Prajeme dobrú chuť :)

Tiramisu roláda špeciál

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.04.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Korpus:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).

  2. Krok 2.

    Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.

  3. Krok 3.

    Krém: Iba vyšľaháme Mascarpone s cukrom a za stáleho šľahania vsypeme pozvoľna stužovač. Ten nie je potrebná v prípade, že kúpite, ako ja, plnotučné Mascarpone. To je dosť pevné aj bez stužovača.

  4. Krok 4.

    Šľahačku som použila, ako už mnohí moji priaznivci tuší, instantné, a to 2 sáčky prášku od Dr.Oetkera na 200ml veľmi vychladeného mlieka. Drží krásne tvar aj druhý deň.

  5. Krok 5.

    Pozn .: Teda úprimne povedané, do druhého dňa vydrží iba v prípade, že ju uzavrite do komory s dvoma krvilačnými pitbulmi :))



Štipľavé krídelká s bagetou
Struková mliečna polievka
Kuracie na horčici s ryžou