Rýchly krehký jogurtový koláč
.
Kuchár/ka: Miruska Tirka-Trpakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.12.18
4.57 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 1
Zdroj: Miruška
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 hrnček Múka hladká
- 1 hrnček Cukor práškový
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 1 hrnček Mlieko (vlažné)
- 0.5 hrnček Olej
- 2 KS Vajce
- 1 štipka Soľ
- 500 ml Jogurt biely
- 300 ml Pitná voda
- 2 balenie Vanilkový puding
- 1 PL Cukor práškový (podľa chuti)
- 150 g Maslo
- 100 g Čokoláda na varenie (na posypanie)
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
všetky ingrediencie na cesto vymiešame. (Žĺtka s cukrom, pridáme hladkú múku s práškom do pečiva a kakaom, pridáme vyšľahané bielka, olej a mlieko a štipka soli. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180° asi 30 minút.
-
Krok 2.
V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme vanilkový puding v práčku a uvaríme hustú kašu.