Ingrediencie
Jablkový piškot:
- 150 g Cukor práškový
- 230 g Múka hladká
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 2 ČL Škorica
- 1.5 dl Olej
- 1 dl Mlieko
- 400 g Jablko (nastrúhaných)
- 120 g Múka polohrubá
- 100 g Cukor práškový
- 0.5 balenie Kypriaci prášok do pečiva (1/5)
- 2 ČL Kakao
- 1 KS Vajce
- 1.5 dl Mlieko
- 900 g Jablko (nastrúhaných)
- 2 dl Mlieko
- 6 PL Cukor kryštálový
- 3 balenie Čokoládový puding
- 350 ml Šľahačka
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 100 g Čokoláda na varenie (nastúhanej)
Tmavý piškot:
Náplň do jabĺk:
Ďalej potrebujeme:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jablkový piškót: Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech vo veľkosti 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečeme při teplotě 180° asi 30 min.
-
Krok 2.
Tmavý piškót: Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom a mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkový piškót a upečeme při 180 st. asi 20 min.
-
Krok 3.
Jablková náplň: Jablka rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali pudingy a necháme povariť.
-
Krok 4.
Na jablkový piškót nalejeme mierne vychladnutú jablkovú náplň a prikryjeme tmavým piškótom. Na tmavý piškót rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme zatuhnúť v chladničke.