Ingrediencie
Cesto:
- 4 KS Vajce slepačie
- 2 dl Pitná voda (vlažná)
- 1.5 dl Olej
- 250 g Cukor kryštálový
- 4 ČL Kakao
- 0.5 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 0.7 l Marhule (alebo jahody)
- 2 PL Maizena
- 250 Helia (alebo maslo)
- 200 g Cukor práškový
- 2 KS Čokoláda na varenie
- 1 KS Šľahačka (na ozdobu)
- 250 g Helia (alebo maslo)
Plnka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtka rozšľaháme s kryštálovým cukrom do penista. Postupne pridávame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, olej, kakao a vodu a všetko dobre rozšľaháme. Na koniec pridáme sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 20 minút.
-
Krok 2.
Šťavu scedíme, pridáme do nej maizenu a uvaríme do zhustnutia... Keď to vychladne, zamiešame maslo, cukor a pokrájané marhule. Následne nanesieme na už upečený a vychladnutý korpus. Nakoniec rozpustíme čokoládu (môžete do nej pridať kúsok masla) a rozotrieme na povrch. Šľahačka môže byt ako malá ozdoba na reze koláčika.