4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Múka hladká
- 150 g Cukor práškový
- 250 g Maslo
- 1 KS Vaječný žĺtok
- 4 PL Kakao
- 700 g Tvaroh hrudkový (môže byť aj ten jemnejší)
- 200 g Cukor práškový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 3 KS Vaječný žĺtok
- 1 KS Citrónová kôra (z jedného citróna)
Plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku spolu s kypriacim práškom preosejeme na dosku alebo do misy, pridáme práškový cukor, spolu to premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin (ja si to postrúham na jemnom strúhadle, lepšie sa s ním pracuje), kakao a 1 vaječný žĺtok. Vymiesime cesto a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku.
-
Krok 2.
Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme 3 žĺtka a citrónovú kôru. Spolu to vyšľaháme. Následne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.