4.63 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: RadVarim.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 pohár Cukor kryštálový
- 3 KS Vajce slepačie
- 1.5 pohár Olej slnečnicový
- 1.5 pohár Kyslé mlieko
- 3 pohár Múka polohrubá
- 1 štipka Sóda bikarbóna
- 1.5 PL Kakao
- 1 pohár Brusnicový džem (Môže byť aj iný ale skôr kyslejšej chuti)
- 1 balenie Čokoláda na varenie
- 50 g Cera
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme kyslé mlieko, olej, preosiatú múku, kakao, sódu a všetko spolu dobre rozmiešame. Vylejeme na plech vystretý papierom alebo vymastený olejom a vysypaný múkou a pečieme cca 20 minút pri 180°C.
-
Krok 2.
Na upečený koláč rozotrieme džem alebo lekvár a polejeme čokoládou, ktorú sme si roztopili s cerou. Necháme vychladnúť a podávame.