5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: foodnetwork.com
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 PL Strúhanka
- 1.5 l Mlieko polotučné
- 2 PL Cukor kryštálový
- 4 PL Smotana na varenie
- 1 KS Vajce slepačie
- 40 g Lekvár (podľa chuti)
- 7 g Muškátový oriešok (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mlieko so smotanou, cukrom a strúhankou privedieme do varu za stáleho miešania.
-
Krok 2.
Vajce si rozbijeme do inej misky a zvlášť rozšľaháme bielok a žĺtok. Osobitne vlejeme do variaceho sa mlieka žĺtok a bielok. Necháme prevrieť a zmes potom prelejeme do varného skla. Na vrch pudingu nasypeme na drobno nasekané mandle a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.