Ingrediencie
- 1 balenie BB puding (príchuť podľa chuti odporúča sa vanilkový)
- 750 ml Mlieko polotučné
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 2 PL Cukor kryštálový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku preosejeme do misky a uprostred urobíme dieru. Múku okolo diery posypeme soľou. Do diery nalámeme droždie, pridáme lyžicu cukru a zalejeme teplým mliekom. Počkáme, než nám uprostred vzíde kvások.
-
Krok 2.
Následne pridáme ostatné ingrediencie do cesta - cukor, žĺtky, maslo. Vymiešame do kým nedostaneme husté cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
Krok 3.
Po vykysnutí z cesta tvarujeme guličky, ktoré maslom vymasteného pekáča alebo na plech. Jednotlivé buchtičky potierame rozpusteným maslom zo všetkých strán aby sa nelepili. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C do zlatistá.
-
Krok 4.
Zatiaľ so pripravíme krém. Mlieko osladíme cukrom a privedieme k varu cca 700 ml. Vo zvyšných 50 ml si dobre rozmiešame BB puding s vanilkovým cukrom. Túto zmes pridáme do mlieka keď mlieko začne vrieť a potom ešte chvíľu povaríme nie veľmi dlho aby to nebolo veľmi husté a nezabudneme stále miešať aby neprihorelo.
-
Krok 5.
Upečené buchtičky necháme chvíľu vychladnúť rozdelíme na taniere a polejeme polevou.