4.3 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Mascarpone
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 balíček Šľahačka v prášku
- 150 ml Mlieko
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 0.5 balenie Piškóty
- 2 dl Instantná káva (vychladená)
- 10 g Kakao (alebo granko na posypanie)
- 0,5 dl Amareto
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Uvaríme si silnejšiu kávu, buď instantnú alebo obyčajnú zalievanú, ktorú po vychladnutí precedíme. Kým nám vychladne, vyšľaháme si šľahačku v prášku - 1 sáčok + 150ml mlieka. V druhej miske si osobitne vyšľaháme mascarpone, tvaroh, vanilku a kryštálový cukor. Pridáme šľahačku a už len zľahka premiešame.
-
Krok 2.
Do kávy si dáme amareto, podľa chuti. Kto nemá rád, nemusí dávať. Piškóty namáčame v pripravenej káve a ukladáme do po pohára. Na to dáme pripravený krém, posypeme kakaom alebo grankom a tento postup opakujeme sž kým poháre nenaplníme. Na chvíľku uložíme do chladničky a podávame.