Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Ingrediencie
- 6 KS Vajce
- 0.7 hrnček Cukor kryštálový (3/4 hrnčeka)
- 1 hrnček Múka polohrubá
- 0.5 hrnček Granko
- 1 hrnček Olej
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom.
-
Krok 2.
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.
-
Krok 3.
Upečený korpus hneď po upečení ešte horúci pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme brusnicovým džemom.
-
Krok 4.
Pripravíme si krém. Šľahačku prevaríme, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju trochu vychladnúť a nalejeme na pripravený korpus. Necháme dobre stuhnúť , môžeme ľubovoľne ozdobiť. Napríklad čokoládový hoblinkami a šlahačkou. Je skvelá, šťavnatá a chutná :-)