5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 6 KS Vajce
- 250 g Cukor práškový
- 100 g Cukor kryštálový
- 100 g Vlašské orechy
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 200 ml Mlieko
- 100 g Kokos (na obaľovanie)
- 100 g Kakao
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom do penista. Skaramelizujeme kryš. cukor a podlejeme decom vody, necháme vychladnúť, potom to pridáme k žĺtkam. Pridáme orechy, múku, prášok do pečiva a zmiešame. Na vymastený plech posypaný hrubou múkou vlejeme cesto a necháme zapiecť v rúre cca. 20 - 25 minút pri teplote 200 stupňov.
-
Krok 2.
Do hrnca dáme heru, 15 PL mlieka, 3 PL kakaa a pól čokolády na varenie, spolu to prevaríme na miernom ohni. Chladnú piškótu pokrájame na kocky alebo obdlžníky a obaľujeme v poleve a tak kokose, ak poleva zhustne pridáme trocha mlieka a pomiešame.